Завтра стартує призив до Нацгвардії. Із якої області призвуть найбільше?

Завтра стартує призив до Нацгвардії. Із якої області призвуть найбільше?

У ході призовної кампанії, яка буде проходити протягом 1 жовтня – 30 листопада 2015 року на військову службу відправляться 11 006 новобранців. Такий план передбачено розпорядженням кабінету міністрів №1000-р від 23 вересня 2015 року.

 

5 206 призовників планується відправити на проходження служби у Збройні сили України, 5 тисяч − у Національну гвардію і 800 чоловік − в Госспецтрансслужбу. Кожен десятий строковик буде призваний з Дніпропетровської області, тут планується набрати більше тисячі чоловік. Сто людей вирушать на проходження строкової служби з Луганської області − це найменший показник по країні. План призову для міста Києва − 100 осіб. Бюджет призовної кампанії перевищить 31 мільйон гривень.


Нагадаємо, в Україні відновлено призов на строкову службу, а її термін збільшений до 1,5 року. 14 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що проведення наступних хвиль часткової мобілізації відкладається, проте держава планує використовувати механізм призову на строкову службу. 20 вересня у своєму інтерв'ю журналістам українських телеканалів Порошенко пообіцяв підвищити призовний вік з 18 до 20 років.


Джерело: Дзеркало тижня
Опублікувала Юлія Сабадишина

 
 
 

Стрічка новин