Якими будуть «українські шерифи». Три факти

Якими будуть «українські шерифи». Три факти

Заступниця міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе розповіла про суть програми «Український шериф», яка буде здійснюватися в рамках реформи правоохоронних органів.


1. За словами Еки Згуладзе, служби дільничних і патрульних поліцейських будуть поступово зливатися. «Але це пізніше, треба всіх підготувати і подивитися, як це працює», – зазначила Згуладзе.


2. Заступник міністра додала, що злиття дозволить оптимізувати витрати і не витрачатися на дублюючі структури. «Окрім того, ми отримаємо універсального поліцейського, який сам володіє інформацією по всіх напрямах, а не чекає, коли йому розкажуть інші. Кількість таких поліцейських ми зараз розраховуємо, але на селі хотіли б мати більше, ніж зараз», – сказала вона.


3. Згуладзе повідомила, що зміниться не тільки назва і форма, але й суть роботи. «Новий поліцейський буде більше спілкуватися з людьми, вирішувати їхні проблеми, а не заповнювати папірці, як це змушені робити нинішні дільничні», – сказала заступник міністра МВС.


Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України перейшло до другого етапу реформування правоохоронних органів. Черговий етап реформи міліції – поява «шерифів» на вулицях міст і сіл.


Джерело: Еспресо.TV
фото: unn.com.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина

 
 
 

Стрічка новин