Реформи торкнулися Служби зайнятості

Реформи торкнулися Служби зайнятості

Міністр соціальної політики Павло Розенко підписав наказ про звільнення керівництва центрального апарату та обласних підрозділів Державної служби зайнятості. Нове ж керівництво обиратимуть на відкритому конкурсі. Це буде публічний і прозорий процес.

 

За словами Павла Розенка, аналогічний наказ буде підписано і щодо звільнення районних керівників центрів зайнятості. «Ми даємо старт тотальному оновленню всієї служби зайнятості. Паралельно із кадровими та структурними змінами по всій вертикалі Держслужби зайнятості йтиме активне законодавче реформування всієї системи зайнятості в Україні», — цитує прес-служба Мінсоцполітики слова Павла Розенка.

 

Він також наголосив, що альтернативи реформі Держслужби зайнятості і створенню на її базі Національного агентства зайнятості немає. Ресурс довіри до цієї структури вичерпано, вражає урядовець. Аналіз останніх п’яти років її роботи показав системну кризу і необхідність докорінного реформування — структури, кадрових підходів та функціональних обов’язків.

 
 
 

Стрічка новин