Як українцям не платити за «нові листи» щастя від поліції

Як українцям не платити за «нові листи» щастя від поліції

Новий закон про фотофіксації розбурхав українське суспільство. Як повідомляють експерти, нормативний акт включає застосування європейського досвіду, однак, не врахувавши ряд важливих нюансів, чиновники створили майданчик для ефективних махінацій.

 

Так штрафування машини, а не порушника, яке передбачено законом – явна помилка, - передає Вusinessua.

 

«Якщо у наших» реформаторов «не вистачило мізків, щоб переписати ДО КІНЦЯ європейський закон про фотофіксації порушень ПДР і вони пропонують штрафувати машину, а не порушника (у Європі якраз штрафують порушника – фото авто з порушенням, де чітко видно номер автомобіля і ОСОБА порушника)

Все геніальне просто! На кожного дурня-рехформатора, досить простоти:

 

Наприклад, я купую автомобіль, і реєструю його на неповнолітнього сина чи дочку. А особи віком до 16 років не можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності за українським законодавством. І як наслідок – можна ганяти під радарами скільки завгодно, не боячись ніяких штрафів.

 

Зареєструвати авто в Україні на неповнолітнього дозволяється за згодою батьків.

 

До речі, не так давно, Конституційний Суд заборонив такі «листи щастя», що не конституційні! Тому що штрафувати треба порушника, а не машину! Чекаємо нові судові рішення!», – пише видання.

 

Як відомо, багато авто в Україні оформлені за довіреностями з «довгими історіями». Для першоджерел таких авто нова система може принести багато проблем

 
 
 

Стрічка новин