Фахівці пояснили українцям, що лікує медична марихуана

Фахівці пояснили українцям, що лікує медична марихуана

Чиновники звернулися до Кабміну з проханням вилучити канабіс з переліку "наркотичних засобів"


Комітет українського парламенту з питань прав людини підтримав електронну петицію про легалізацію медичного канабісу. На сайті Верховної Ради петиція набрала більше 25 тисяч голосів. Її підтримали всі члени комітету.


Парламентарії вирішили сформувати робочу групу, яка створить проект закону про врегулювання медичного застосування канабісу. Також до групи планують залучити представників інших профільних комітетів.


Крім цього, на комітеті вирішили звернутися до Кабміну з проханням вилучити канабіс з переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів".

 

Варто також нагадати, що ще 31 січня блогероміністр Уляна Супрун підняла в мережі тему, яка широко обговорюється в світі, проте рідко – в Україні. Тоді Супрун закликала легалізувати медичний канабіс в країні, тим самим реалізувати право українців на медичну допомогу і в цьому ключі. Ідея не нова, і в світі вона вже отримала поширення.

 

Медичний канабіс


Відомо, що медичними вважаються ті сорти марихуани, у яких високим є зміст канабідолу (КБД), а не тетрагідроканабінолу (ТГК).

 

КБД не є психоактивною речовиною, тому при його вживанні не плутаються думки і не погіршується пам'ять. При цьому КБД підвищує продуктивність, знімає тривогу і полегшує біль.

 

ТГК ж — психоактивна речовина, саме від нього з'являється эйфористический ефект при вживанні.

 

За допомогою КБД лікують такі хвороби:

 

- хвороба Альцгеймера (регулярне помірне споживання канабіса допомагає уповільнити прогрес хвороби Альцгеймера та інших нейродегенеративних хвороб);

- рак (клінічні дослідження на людях поки що показали можливість використання канабісу в лікуванні базальноклітинного раку);

- хронічний біль (клінічні дослідження показали ефективність і безпеку канабісу при хронічному болю);

- синдром роздратованого кишечника, в тому числі хвороба Крона та виразковий коліт (50% пацієнтів з хворобою Крона повністю одужали, а 90% відчули значні поліпшення);

- епілепсія у дорослих і дітей (медичний канабіс знижує частоту і тривалість епілептичних нападів, у тому числі в разі епілепсії, яка не піддається медикаментозному лікуванню);

- нудота та блювання внаслідок хіміотерапії;

- медичний канабіс ефективний при тривожності, порушення сну, поліпшення апетиту у ВІЛ-інфікованих, депресії.

 

Нагадаємо, у Верховній Раді підтримали легалізацію марихуани.

 
 
 

Стрічка новин