Вчені розповіли про переваги надмірної ваги

Вчені розповіли про переваги надмірної ваги

Дослідження американських вчених підтверджує, що огрядні люди мають більше шансів пережити небезпечні недуги. 

Дослідження команди з Центру по контролю і профілактики захворювань США повідомило несподіване твердження: індекс маси тіла з надмірною вагою від 25 до 29,9, ймовірно, збільшить тривалість життя людини. До цього висновку команда пройшла після ретельного і поглибленого аналізу 97 попередніх досліджень про ожиріння, що охоплюють понад три мільйони дорослих учасників. 
 

За словами співавтора дослідження, доктора Брайана Кіта, за цими статистичними даними є ряд факторів, які чітко демонструють, що помірне ожиріння першого ступеня не слід розглядати як медичну проблему.

Коли організм бореться з хворобою, йому потрібно більше енергії для правильного лікування. Доктор Кіт каже, що енергія, прихована в "зайвих" кілограмах, далеко не надлишкова, коли організм відчуває сильний стрес.

Жирова тканина - жири та пов'язані з ними гормони посилюють захист організму, пропонуючи запаси енергії і протизапальні засоби для боротьби з інфекціями в величезній кількості.

Хоча люди з надмірною вагою статистично більше схильні до певних захворювань, то худі люди з більшою ймовірністю не переживуть їх.

Наприклад, при серцево-судинних проблемах і особливо при гострій серцевій недостатності пацієнти з низьким процентним вмістом жиру в організмі з більшою ймовірністю мають смертельні наслідки, ніж пацієнти з надмірною масою тіла.

Інший приклад: гіпертонія. Пацієнти з надмірною вагою приймають і засвоюють свої ліки набагато легше і з меншою кількістю побічних ефектів, ніж худі люди з найбільш поширеними ускладненнями і коливаннями тиску після медикаментозного лікування.

Дослідження, опубліковане в журналі Immunology, показує, як шкіра людей з великою кількістю підшкірного жиру може задіяти і завершити механізм коагуляционного каскаду значно швидше, ніж шкіра людей з нормальною вагою, а також в разі забруднення порізу або іншої рани, проходить інфекційний процес набагато коротше.

Дослідники не стверджують, що для здоров'я краще підтримувати надлишкову вагу, але їх дослідження спрямоване на те, щоб заспокоїти людей із зайвими кілограмами. Десятиліття популярна культура і кіномистецтво, здатні перетворювати ідеальне тіло в культ, породили тривалу фобію в суспільстві щодо зайвої ваги. Фобія, яка часто призводить до психологічних розладів, нездорового харчування і руйнівних фізичних навантажень для схуднення і завдає шкоди здоров'ю.
 
 
 

Стрічка новин