Україна сьогодні спостерігатиме супермісяць

Україна сьогодні спостерігатиме супермісяць

Україна сьогодні побачить супермісяць


У вівторок, 19 лютого в 11:09 за київським часом Місяць підійде до Землі на мінімальну в поточному році відстань - 356 тисяч кілометрів. Земляни зможуть спостерігати так званий супермісяць. Про це повідомляє NASA.

 

Українці зможуть спостерігати супермісяць ближче до вечора - о 17:54. У цей момент Місяць буде найбільшим і найяскравішим.


Сьогодні Місяць проходить перигей (найближчу до Землі точку) за кілька годин до фази повного місяця, яке буде у 17:54. Вражає той факт, що супутник Землі буде виглядати на 8% більше, ніж він є насправді. У цей момент Місяць буде найбільшим і найяскравішим.

 

В 2019 році буде ще одне явище супермісяця 19 березня, але Місяць буде менше - супутник підійде на відстань 359 тисяч кілометрів.

 

Ближче до Землі, ніж сьогодні, Місяць підійде наступного разу тільки 24 грудня 2026 року. Але найяскравішу Місяць у 21 столітті очікують 6 грудня 2052 року.

 

Незвичайне природне явище – Місячне затемнення сталося вранці 21 січня. Його також називають кривавим Місяцем і приписують їй магічне значення. Астрологи переконані, що воно по-різному впливає на кожен знак Зодіаку.

 
 
 

Стрічка новин