Міська влада Золотоноші підкладає під Черкащину чергову бомбу?

Міська влада Золотоноші підкладає під Черкащину чергову бомбу?

Міська влада Золотоноші, незважаючи на протести громади, тишком-нишком намагається таки реалізувати небезпечний для екології та здоров’я черкащан проект будівництва так званої ЕКО-ТЕС.

 

Нещодавно випадково і цілком несподівано для громади стало відомо, що міська влада Золотоноші збирається 17 липня провести громадські слухання з приводу будівництва теплоелектростанції поблизу Золотоноші і с. Нова Дмитрівка. Таку новину ми дізналися із офіційної відповіді Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської ОДА на запит депутата Черкаської обласної ради Олександра Лошкова.

 

Із відповіді на депутатський запит випливає, що золотоніські міські владці не тільки призначили на 17 липня громадські слухання, на котрі, мабуть, запросили якусь свою «громаду», але й те, що на будівництво ЕКО-ТЕС нема відповідного погодження.

 

Чорним по білому у листі Департаменту Черкаської ОДА йдеться: «Станом на 19.06.2017 р. заяви та клопотання стосовно отримання документів дозвільного характеру ( дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, дозволи на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, проведення державної екологічної експертизи в установленому чинним законодавством порядку) для будівництва поблизу Золотоноші та с. Нова Дмитрівка так званої Еко-ТЕС до управління не надходили».

 

Щодо громадських слухань, то до означеної в інформації для ОДА дати – 17.07.2017 – залишається зовсім мало часу, ані оголошень, ані запрошень, не кажучи вже про роз’яснювальні матеріали, немає. Чи міська влада вирішила провести ці слухання виключно для ОДА, тобто «для галочки», а громаду поставити перед фактом невідворотності небезпечного будівництва?!

 

І яке, дійсно, діло міським керманичам до екологічної небезпеки, до здоров’я людей, якщо мова йде про десятки мільйонів коштів, які можна спрямувати за роками відпрацьованими схемами, створивши черговий бездонний довгобуд на кшталт золотоніських очисних споруд?! Хто і коли зважав у Золотоноші на думку громади? Але проект ТЕС може бути в десятки разів небезпечнішим, бо ніхто навіть не інспектував, а яку власне деревину збираються палити, наскільки ліси Черкащини залишаються забрудненими внаслідок Чорнобильської катастрофи…

 
 
 

Стрічка новин