Черкаські ІТ-шники пропонують революційне покращення якості перевезень черкащан

Черкаські ІТ-шники пропонують революційне покращення якості перевезень черкащан

Громадська спілка «ІТ-кластер» передала міській владі пропозиції щодо покращення – за рахунок власного винаходу – якості та зручності міських перевезень.

 

Про це інформує “Козацький сайт”.

 

“Сьогодні ми робимо новий крок – після впровадження у Черкасах системи GPS-моніторингу на тролейбусах КП «Черкасиелектротранс» – на базі створеного нами мобільного додатку MapaMagic – що дає змогу і черкащанам, і владі міста контролювати в онлайн-режимі рух тролейбусів та дотримання ними графіку перевезень, – констатує засновник ІТ-компанії    «ЕKreative», співзасновник черкаського «ІТ-кластеру»,   Віктор Євпак. –  Ми передали міському голові наші пропозиції стосовно поширення дії системи GPS-моніторингу на усю мережу громадського транспорту Черкас – і пропонуватимемо включити відповідний пункт до вимог конкурсу для міських перевізників. Встановлення на кожному маршрутному автобусі  системи GPS-моніторингу дозволить кожному черкащанину отримувати через мобільний додаток MapaMagic точні дані про прибуття громадського транспорту на кожну зупинку. Наступним етапом є створення централізованої диспетчерської та встановлення у центрі міста екрану для трансляції часу прибуття  тролейбусів і маршруток – для  черкащан, що не мають смартфонів.

 

Ми винайшли – і пропонуємо владі – ефективний інструмент  для реального  покращення якості та зручності перевезень для жителів міста, що не позначиться на його вартості. Для міської влади – це створення можливості реального контролю міських перевезень, дієвий крок для створення повноцінної системи управління міським транспортом, наближення Черкас до статусу «розумного міста».

 

Фото http://www.pro-cherkasy.in.ua 


 
 
 

Стрічка новин