У Черкасах пропонують накласти мораторій на підвищення тарифів

У Черкасах пропонують накласти мораторій на підвищення тарифів

1100 осіб представляли профспілки Черкащини на мирних акціях протесту проти підвищення комунальних тарифів, які пройшли в Києві 6 липня. Про це під час понеділкової селекторної наради повідомив голова Федерації професійних спілок Черкаської області Петро Шевченко.

 

Про це інформує “Прочерк”.

 

Загалом, за оцінками різних ЗМІ, в акції протесту взяло участь від 5 до 35 тисяч осіб.


“Є результати. Маємо проект доручення Прем’єр-міністра України про об’єктивну оцінку вартості природного газу, – зазначив Петро Васильович. – Щодо підвищення соціального захисту працівників, студентів і пенсіонерів – практично готова генеральна угода, яка передбачає нову, сучасну систему оцінку вартості праці і, відповідно, підвищення мінімальних соціальних стандартів, перегляд прожиткового мінімуму, пенсій”.

 

Петро Шевченко висловив переконання, що і на рівні Черкаської області можна було б розглянути питання про підвищення рівня заробітної плати, насамперед на економічно активних підприємствах, в установах. Керівник профспілок області звернувся до органів місцевого самоврядування з пропозицією наслідувати приклад Київської міської ради, яка наклала тимчасовий мораторій на підвищення вартості житлово-комунальних послуг.

 

“Такий варіант можна було б розглянути і на рівні обласного центру, і на рівні міст і районів нашої області. Адже всі ми розуміємо рівень бідності наших жителів і як на них вплине підвищення тарифів. У таких ситуаціях потрібно шукати компроміси. Тільки в соціальному діалозі можна вирішити проблеми держави, – зазначив Петро Шевченко”.

 

Джерело: © www.cherkassy.today

 
 
 

Стрічка новин