Гравці «Черкаського Дніпра» стали донорами

Гравці «Черкаського Дніпра» стали донорами

Свій останній вихідний перед тренувальними зборами гравці ФК «Черкаський Дніпро» присвятили допомозі іншим. Спортсмени стали донорами.

 

Замість ранкового тренування – здача крові. За донорів – гравці ФК «Черкаський Дніпро». По-спортивному пунктуальні, на станції переливання крові вони перші. Лікарі спортсменам раді. Утім, жодних поблажок не роблять. Огляд проводять максимально уважно. Кабінет за кабінетом – спортсмени терпляче проходять всі необхідні процедури. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

 

Любов Рижкіна, завідувач відділу комплектування донорських кадрів: «Кожна група по-своєму рідкісна. Тому що невідомо, які хворі будуть і яка група крові буде потрібна в даний момент. Спортсмени – це є здорові люди, молоді, які ведуть здоровий спосіб життя. Тому їхня кров ціниться».

 

Для Ігора Мединського сьогоднішній похід – справжній донорський дебют. Спортсмен хоче поділитися першою позитивною. Й переконаний: для когось його кров може стати рятівною. Ігор Мединський, гравець ФК «Черкаський Дніпро»: «Ми – команда відповідальна, тому ми підходимо до цього питання серйозно і випала така нагода допомогти людям, здавши свою кров, і ми відгукнулися. Це серйозні речі здача крові, все, що пов’язане зі здоров’ям людини. Тому ми тут, щоб допомогти».

 

Після огляду, спортсменів частують печивом із чаєм. Й лише потому – до головного. Першим на донорське ліжко йде Денис Балан. Поділитися цінною рідиною, зізнається спортсмен, хотів вже давно. Утім, на заваді стояв щільний графік. Як тільки у ньому з’явилося «вікно» – одразу ж попрямував сюди.

Денис Балан, гравець ФК «Черкаський Дніпро»: «Допомогти людям, бо дехто потребує крові. Зараз в Україні війна, може комусь з цих людей знадобиться кров. Відчуття звичайні, тільки кулачком качати доводиться постійно».

 

Своїм прикладом футболісти хочу залучити до донорства й інших містян. Бо розуміють: кожна крапля крові – це чийсь шанс на порятунок.

 

 

 

06.02.2016
Здоровье
 
 
 

Стрічка новин