Порошенко підписав закон «Про вищу освіту», - Квіт

Порошенко підписав закон «Про вищу освіту», - Квіт

Президент України Петро Порошенко підписав прийнятий раніше Верховною Радою України закон «Про вищу освіту», повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт. Про це Сергій Квіт на своїй сторінці у Facebook в четвер увечері, 31 липня.

«Закон «Про вищу освіту» підписаний президентом! Вітаю всіх. Українська вища освіта подолала пострадянські рецидиви і виявилася в іншій реальності. Саме час вищим навчальним закладам скористатися нагодою і нарешті стати автономними», - написав він.

Як повідомлялося, 1 липня Верховна Рада України прийняла нову редакцію закону «Про вищу освіту». За закон проголосувало 276 народних депутатів з 337 зареєстрованих в залі засідань парламенту у вівторок.

Закон визначає принципи та шляхи реалізації державної політики у сфері вищої освіти, рівні і ступені вищої освіти, органи управління в галузі вищої освіти та їх повноваження, стандарти освітньої діяльності, порядок ліцензування вищих навчальних закладів та акредитації спеціальностей, основи створення Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Закон передбачає ліквідацію рівнів акредитації вищих навчальних закладів, введення академічного та першого наукового ступеня - доктор філософії, створення Національного агентства з якості вищої освіти та незалежних установ оцінки та забезпечення якості вищої освіти.

Також ним передбачено заходи щодо соціального захисту студентів, додаткові заходи для наукової роботи вищих навчальних закладів, а також можливість залучення коштів бізнесу для розвитку вищої освіти.

Відповідно до закону, університетам дозволяється працювати з нематеріальними активами у формі інтелектуальної власності, створювати мережі регіональних дослідницьких університетів.

Джерело:   http://zaxid.net/news
1272
12.08.2014
 
 
 

Стрічка новин