Ультрас оголосили перемир'я: "від Луганська до Карпат фанат фанату - друг і брат"

Ультрас оголосили перемир'я:

Фанати закликають до перемир'я й уболівальників інших видів спорту. 

Ультрас оголосили про загальне перемир'я між рухами фанатів різних клубів на невизначений термін на матчах чемпіонату України. "Ми, фанати українських футбольних клубів, заявляємо про наступне. В українському суспільстві зараз склалася дуже непроста ситуація. Зокрема, у деяких фанатських рухів вже почалися проблеми у своїх містах з органами "правопорядку" та місцевою "владою" виключно тому, що представники цих рухів публічно висловили свою мирну, громадянську позицію, на яку вони мають повне право. У зв'язку з цим ми вважаємо, що продовжувати будь-які протистояння між собою - це злочин, який зіграє проти нас же самих і в підсумку тільки погіршить сьогоднішню ситуацію в суспільстві", - йдеться на сторінці ультрас у соцмережі. 

Зокрема, ультрас домовилися про заборону забирати банери та атрибути опонентів, вивішувати образливі банери та викрикувати заряди на адресу один одного або міст-опонентів, спалення шарфів команд-опонентів, будь-яку графіті-війну між фанатськими рухами. 

Крім того, здійснюватиметься жорсткий контроль за тим, щоб виключити будь-які конфліктні ситуації з простими вболівальниками (не фанатами) команд-опонентів. Зазначається, що рішення про перемир'я повністю підтримали лідери фанатських рухів клубів Прем'єр- ліги: "Волинь" Луцьк, "Ворскла" Полтава, "Динамо" Київ, "Дніпро" Дніпропетровськ, "Говерла" Ужгород, "Зоря" Луганськ, "Карпати" Львів, "Металіст" Харків (Південна і Північна трибуни), "Металург" Запоріжжя, "Іллічівець" Маріуполь, ФК "Севастополь", "Таврія" Сімферополь (Сектор 5 і Сектор 9), "Чорноморець" Одеса, "Шахтар" Донецьк. Також "за" фанати клубів Першої і Другої Ліги, аматорських ліг і без клубів. 

Крім цього, ультрас закликають приєднатися до перемир'я і фанатів не лише футбольних клубів. "Вважаємо, що продовжувати будь-які конфронтації у фанатському середовищі в даний момент - злочин проти світлого майбутнього України. Від Луганська до Карпат фанат фанату - друг і брат", - додається у повідомленні. 

Нагадаємо, що ультрас беруть активну участь у Євромайданах. Зокрема, фанати "Шахтаря" підтримали місцевий майдан і захищали його учасників, згодом до людей вийшли і харківські фанати... 

 
 
 

Стрічка новин