Черкаська опозиція шукала в яйцях «смерть влади»

Черкаська опозиція шукала в яйцях «смерть влади»

Голку, яка символізує смерть нинішньої влади, витягали з яйця опозиціонери перед сесією обласної ради у середу 14 грудня. До Будинку рад вийшли з прапорами і плакатами представники чорнобильців  та опозиційних політичних партій. Біля сходів же у ряд розташувалися палатки Партії регіонів.

«Хто вгадає, в якому яйці їхня смерть, отримає інструкцію по боротьбі з нинішніми окупантами», - закликав голова Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко, пропонуючи витягати яйця з лотка.

Першим зголосився активіст і чорнобилець отець Борис, який нещодавно голодував у Києві разом з іншими чорнобильцями. Але витягнуте ним яйце виявилося «нормальним».

- Це справжнє українське яйце, черкаське. Їхнє яйце порожнє. Наші яйця нормальні, з них будуть лупитися українські курчата, - гукав пан Даценко.

Тим часом спробувати вдачу вирішив ще один чорнобилець Олександр Петренко. Він і дістав із лотка порожнє яйце, в якому було заховано голку.

- Ось воно, яйце-райце. Це представники чорнобильців, які героїчно відстоюють свої права у Києві. Вони знають, де яйце, в якому ховається смерть нинішнього режиму. Треба яйце нам розбить, пошукать їхню смерть….- коментував Леонід Даценко.

Кинувши на землю яйце, опозиціонери розтоптали його і витягли голку, яку теж зламали, символізуючи цим смерть влади.

Леонід Даценко зауважив, що об’єднана опозиція підтримує вимоги чорнобильців.

- Чому ми називаємо нашу владу окупаційною? Бо вони ведуть себе, як окупанти на загарбаній території, знищуючи пологові будинки, закриваючи дитячі садки. Міська влада ставить питання про реорганізацію пологових будинків. Хіба не так ведуть себе окупанти? Вони знищують наші підприємства, такі, як Нібулон – які платять податки і забезпечують робочі місця. Вони закривають дитячі санаторії. Хто поводить себе так? Звичайно, окупанти, - звертався до людей Леонід Даценко.

Опозиціонери вимагали, щоб питання чорнобильців, пологових будинків було винесене на сесію обласної ради.

Тим часом у одній із палаток Партії регіонів активісти також почали встановлювати колонки і апаратуру.

- У цих наметах регіонів мали би бути Тулуби, Влізли… Мали би звітувати за свою роботу. Але вони бояться, вони ховаються, хочуть нас протиставити одне одному. Але ми не віримо, що черкащани, які стоять із прапорами Партії регіонів, насправді будуть захищати цю владу. Ми маємо спільно відстоювати свої інтереси. Кидайте ці злочинні прапори! – звертався Леонід Даценко до опонентів.

- Продалися! – вигукував хтось із опозиціонерів.

- Янукович обіцяв почути кожного, так почуй і подивись, як Тулуб виставив двадцять осіб проти всього народу… Подивися, Янукович, народ тебе не підтримує! Тулуб не здатен нам протистояти. Уже ми завершуємо заходи, а вони тільки ставлять свою озвучку, - коментував голова міської організації ВО «Свобода» Михайло Вакуленко.

Тож поки представники синьо-білих монтували колонки, опозиціонери ввімкнули свою музику…

А один з їхніх керівників, голова обласної організації «Фронту змін» Наталія Старікова пішла на сесію облради, щоб виступити там із заявою про захист чорнобильців.

Джерело:   http://procherk.info
1857
09.04.2014
 
 
 

Стрічка новин