Як вберегти телефон від морозу

Як вберегти телефон від морозу

Найкраща температура для літій-іонного акумулятора мобільного телефону - 18-25 градусів тепла.

 

Занадто висока та занадто низька температура погіршує роботу батареї, пише mannton.

 

Низька температура повітря сповільнює електро-хімічні процеси у батареї. Електрична напруга падає, тому батарейка швидше розряджається. У сильний мороз телефон може виключитися сам.

 

Зазвичай напруга акумуляторів становить 4-3,7 ВТ. У холоді напруга зменшується. Якщо вона минає позначку нижче 3 ВТ - телефон виключається автоматично. Це - захисний механізм, кажуть фахівці.

 

5 порад, як користуватися смартфоном у мороз.

 

1. Краще за все тримати телефон у внутрішній кишені, а не в сумці. Так він нагріватиметься за рахунок теплоти тіла.

 

2. Звести розмови по телефону до мінімуму. Краще у такому випадку користуватися навушниками. Не фотографувати і не знімати відео.

 

3. Якщо телефон вимкнувся на морозі, у приміщенні не вмикайте його одразу. Зачекайте 10-20 хв, щоб він нагрівся до кімнатної температури.

 

4. Не заряджайте відразу принесений із вулиці смартфон. Нехай телефон нагріється. Слідкуйте, аби він не запотів. Щоб утворена волога не спровокувала замикання, вийміть на 1 год. батарею.

 

5. Якщо телефон вимкнувся на холоді, вийміть акумулятор. Розітріть батарею руками, щоб нагрілася швидше, або покладіть у внутрішню кишеню. Батарея відійде. Цього вистачить, щоб телефон увімкнувся на кілька хвилин.

 

Нагрівання смартфону не відбувається без причин. І вони можуть бути різними. Тому відразу позбавлятися від такого ґаджета не потрібно. Оптимальна температура для телефону - не вище 30 градусів за Цельсієм. Деякі телефони під час перенагрівання запускають функцію екстреного охолодження.

14.02.2018
Технологии
 
 
 

Стрічка новин