Як діяти під час аварії: “інструкція” від черкаських патрульних

Як діяти під час аварії: “інструкція” від черкаських патрульних

Якщо відбулася аварія – не панікуйте, а дотримуйтеся "інструкції". Головними правилами, як діяти в таких ситуаціях, з кореспондентом інтернет-видання "ІнфоМІСТ" поділилася речниця Патрульної поліції Черкас Зоя Вовк.

 

Насамперед у разі аварійної ситуації водієві слід увімкнути аварійний сигнал та виставити знаки, які попереджують інших учасників руху про скоєння ДТП. Далі дії залежать від ситуації та характеру аварії.

 

ДТП з постраждалими: обов’язково потрібно викликати швидку медичну допомогу. Зібрати на місці інформацію. Якщо є свідки, які бачили чи знають, як трапилася аварія, попросити, щоб вони залишилися до прибуття патрульного екіпажу.

 

ДТП без постраждалих: якщо водії хочуть скласти адміністративні матеріали по факту ДТП, варто викликати патрульну поліцію (102). Також попросити свідків залишитися на місці.

 

Якщо водії доходять до обопільної згоди і вирішують самі розібратися у ситуації, вони просто викликають представників своїх страхових компаній, які складають європротоколи.

 

Якщо учасник утік з місця ДТП: за можливості запам’ятати марку автомобіля, номерний знак, зібрати свідків аварії. Побільше інформації розказати патрулям, які потім передатуть її у відділ розшуку та дізнання.

 

Також нагадуємо, що водій повинен мати в салоні аптечку, вогнегасник, а також документи, щоб бути готовим до цієї ситуації.

 

Анастасія Жупинас

 
 
 

Стрічка новин