Некомплект у 400 осіб: поліція Черкащини запрошує на службу

Некомплект у 400 осіб: поліція Черкащини запрошує на службу

В ГУ НП України в Черкаській області є проблеми із кадровим забезпеченням. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив начальник управління Валерій Лютий.

 

- У нас є проблема із кадровим забезпеченням. Було 2600 співробітників особового складу, виділили ще 34 посади — це будуть спецпідрозділи КОРД. Тобто таким чином штаб поліції складає 2634 особи. Із них, на жаль, 400 співробітників — це вакантні посади, на які ми маємо призначити працівників, які забажають у нас працювати. Це велика частка особового складу, якого у нас дуже не вистачає, — сказав Валерій Лютий.


Начальник кадрового управління Руслан Горяченко відзначив, що такий «кадровий голод» виник через те, що багато поліцейських звільнилося — близько 100, а на їхнє місце мало хто хоче йти.

 

- 10 липня буде оголошений конкурс на 35 вакантних посад на сержантський склад секторів реагування патрульної поліції. Наступний конкурс, 24 липня — теж на 35 посад, але вже молодшого складу секторів реагування патрульної поліції. Основне завдання цього сектору — це патрулювання сіл, міст, районних центрів Черкащини. Основна їхня функція — допомога населенню Черкащини, — сказав Руслан Горяченко.


Окрім того, ще один конкурс на слідчих буде оголошений в серпні.

 

Голова поліцейської комісії ГУНП в Черкаській області Сергій Сухін відзначив, що вперше поліцейські набиралися за конкурсом.

 

- Була сформована комісія, є відповідні етапи конкурсу. Перший етап — це комп’ютерне тестування, другий — проходження військово-лікарської комісії, третій — фізична підготовка і четвертий етап — співбесіда з поліцейською комісією. Вже були конкурси на слідчих, кінологів, сержантські посади. Але дуже мало людей іде. А ще ж і відсіється частка, — сказав Сергій Сухін.


Ознайомитися з умовами конкурсу, а саме: етапами відбору, списком необхідних документів із тим, коли саме проводитиметься конкурс, можна на сайті ГУНП України в Черкаській області.

 

Усім кандидатам, які захочуть служити в поліції, гарантують достойну заробітну плату у розмірі 7-8 тисяч гривень. Тому керівний склад поліції дивується, чому при оголошенні конкурсу так мало виявляється охочих йти в поліцію.

 
 
 

Стрічка новин