Медичні заклади Черкас працюють відтепер в Інтернеті

Медичні заклади Черкас працюють відтепер в Інтернеті

У Черкасах вперше в країні втілили пілотний проект з інформатизації медичної галузі цілого міста. Комп’ютерною мережею з’єднали всі заклади первинної медико-санітарної допомоги та поліклініки і встановили потужне програмне забезпечення, яке дозволило автоматизувати надання медичних послуг на всіх рівнях. Починаючи від запису пацієнта на прийом і аж до централізованого обліку медикаментів та планування їх закупівель.

 

Повідомляє “0472.ua”.  

 

Раніше схожі IТ технології були доступні тільки у дорогих приватних клініках Києва, Одеси та Харкова. В Черкасах нею користуються всі пацієнти муніципальних поліклінік безкоштовно. Ініціатором модернізації медичної галузі виступила Черкаська міська рада. На черзі поглиблення інформатизації поліклініках та впровадження сервісу запису пацієнтів на прийом до лікаря через Інтернет.

 

Про це сьогодні розповіли учасники прес-конференції, в якій взяли участь заступник міського голови Ігор Коломоєць,  директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг  Черкаської міської ради Олег Стадник, директор КНП “Перша Черкаська міська поліклініка”  Михайло Шевченко, заступник директора TOB «АЛТ Україна ЛТД», керівник напрямку з інформатизації закладів охорони здоров’я Вадим Терентюк та завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління Черкаського державного технологічного університету Юрій Триус.

 

Інформаційну систему розгорнула та впровадила вітчизняна медична компанія «AЛТ Україна ЛТД» спільно із Міністерством охорони здоров’я України. Проект почався з вересня перший етап – запуск системи, був реалізований наприкінці грудня 2016 року. Такі стислі терміни впровадження стали можливі завдяки повній координації між Департаментом охорон здоров’я та представниками постачальників і підрядників. Протягом цього часу вдалось налагодити комп’ютерну мережу, налаштувати сервери, запустити програмне забезпечення і провести навчання персоналу.

 

Фото  http://www.espanarusa.com 

 
 
 

Стрічка новин