Чи наважиться Росія на велику війну проти України (огляд преси)

Чи наважиться Росія на велику війну проти України (огляд преси)

Газета «Сегодня» констатує, що через два роки після початку Іловайської трагедії знову постала загроза російського вторгнення.

 

Зараз біля кордонів України зібрані три потужні угруповання збройних сил Росії, здатних піти в наступ, в тому числі і на Київ. Утім, як переконують експерти газети, хоча російська армія готова до вторгнення, ймовірність атаки сумнівна. Зараз російський Генштаб вивчає рівень больового порогу для Росії. А це майже 50-60 тисяч смертей російських військовослужбовців в разі агресії.

 

Докладніше «Сегодня» пише в статті «Чи почне Росія велику війну».

 

Експерт «Газети по-українськи» також висловлює сумнів щодо ймовірності прямої збройної агресії Росії. Він нагадує, що 2014 року боялися, що кримський інцидент можуть використати для введення російських військ на материкову Україну та початку прямого воєнного втручання. Але якщо цього не сталося досі, то вже не буде, переконує газета.

 

Російська влада все більше відчуває безкарність і можливість обманювати світ, тому продовжує скоювати злочини, переконує газета «День». Кремлівська провокація мала кілька цілей для внутрішнього споживача – і вони були досягнуті. Не випадково провокація відбулася у Криму, а не в зоні бойових дій, оскільки була спрямована на жителів півострова для виправдання воєнно-поліцейського репресивного режиму. Інша мета – підтримка мілітаристської, антизахідної та антиукраїнської істерії в російській суспільній думці. Докладніше «День» розповідає в публікації «Як протистояти «плану Б» Кремля?».

 

Національне антикорупційне бюро України і Спеціальна антикорупційна прокуратура гучно відрапортували про успіхи. Але, як пише «Газета по-українськи», промовчали про головне – не посадили жодного топ-корупціонера. Хоча органи повинні займатися питаннями корупції серед високопоставлених осіб. Приводом для піару став звіт антикорупціонерів за останні півроку роботи. Однак насправді НАБУ розпочало діяльність близько дев’яти місяців тому, нагадує «Газета по-українськи» у статті «500 посадовців НАБУ напрацювали на два вироки суду».

 

Ірина Біла

16.08.2016
Политика
 
 
 

Стрічка новин