Мер Черкас полетів домовлятися з Фірташем

Мер Черкас полетів домовлятися з Фірташем

Мер Черкас Анатолій Бондаренко терміново вилетів до столиці Австрії на переговори з керівництвом групи «Остхем».

 

Про це на ранковій нараді в мерії повідомив перший заступник міського голови Станіслав Овчаренко. За його інформацією відрядження триватиме два дні і на порядку денному обговорення стоятимуть гострі питання взаємовідносин міської влади та Черкаського «Азоту», інформує Вичерпно.

 

- Всі ви знаєте, що були не прості і нелегкі часи у відносинах міста, КП «Водоконал» та підприємства «Азот», проте все вирівнюється. Є певні бачення і домовленості і тому сьогодні виходимо на співпрацю та конструктивізм, - говорить Станіслав Анатолійович. - Є відповідні домовленості, про які я не хочу говорити наперед, оскільки працює робоча група. Виходимо на документи, які будуть підписані на поточному тижні, сподіваюсь, що про всі деталі переговорів і прийнятих рішень, буде проінформовано особисто міським головою.

 

Відзначимо, що найбільш гострими питаннями між містом та хімічним підприємством були питання конфлікту між КП «Черкасиводоканал» та «Азотом» через борги коммунального підприємства за очищення стоків та можливе повернення місту орендованих хімічним гігантом міських очисних споруд.

Також принциповим питанням є передача місту 15 азотівських тролейбусів які стоять на підприємстві з 2012 року.

 

Попередньо по цих двох питаннях вже є позитивні домовленості – так «Азот» вже відізвав свій позов до водоканалу про негайне стягнення боргів, а також була поширена інформація про безкоштовну передачу місту тролейбусів.

 

Очевидно, що закріпити домовленості вирішили на найвищому рівні і Анатолій Бондаренко вирушив у Відень з метою найвищих переговорів з власником групи «Остхем», українським одіозним олігархом Дмитром Фірташем. Останній перебуває у Відні уникаючи українського та американського правосуддя.

18.04.2016
Экономика
 
 
 

Стрічка новин