В Україні стартувала COVID-вакцинація: перші щеплення зробили лікарю-реаніматологу і медсестрі з Черкас

В Україні стартувала COVID-вакцинація: перші щеплення зробили лікарю-реаніматологу і медсестрі з Черкас

В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу. Препарат CoviShield вкололи лікарю-реаніматологу опорної по ковіду Черкаської обласної лікарні Євгену Горенку.


Про це повідомляє LB.ua.


Перед щепленням йому виміряли температуру та провели інструктаж. Лікар розповів, що почувається нормально, але трохи хвилюється через історичність моменту.


“Якщо в загальному – вакцинація являється маркером цивілізованого суспільства. Чи потрібні набої на фронті? Чи потрібна амуніція? Так само в медицині. Краще бути попередженим, чим потім лікувати ускладнення хвороби”, – зазначив він.


Другою вакцинували старшу сестру реанімаційного відділення Нонну Хачатрян. Саму процедуру щеплення виконувала лікарка мобільної бригади Людмила Доценко.


Після уколу за пацієнтами обов’язковий нагляд лікаря протягом 30 хвилин, щоб убезпечитися від можливої реакції.


Загалом на Черкащині пройшли для вакцинації від ковіду пройшли тренування дві мобільні бригади – одна для препарату CoviShield, друга – для Pfizer/BioNTech.


Нагадаємо, що учора в Україну доставили перший препарат для вакцинування від коронавірусу. Це розробка англо-шведської компанії AstraZeneca, виготовлена найбільшим світовим виробником вакцин – індійським Serum Institute. Цей препарат на території Індії випускається під торговельною назвою CoviShield. Препарат прибув у кількості 500 000 доз.

 
 
 

Стрічка новин