Сьогодні останній день, коли в Україні можна розплатитися старими банкнотами і монетами по 25 копійок

Сьогодні останній день, коли в Україні можна розплатитися старими банкнотами і монетами по 25 копійок

Обміняти монети можна буде протягом трьох років в будь-якому відділенні банку.


Сьогодні останній день, коли в обігу залишаються монети номіналом 25 копійок і банкноти 1992 року випуску. Однак обміняти їх можна буде протягом ще трьох років в будь-якому відділенні банку.


Про це повідомили в прес-службі НБУ.


Де можна поміняти


Обміняти монети та старі банкноти в будь-якому відділенні банку можна до 30 вересня 2021 року. Потім потрібно буде звертатися в НБУ або уповноважені банки (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ).


Крім того, з 1 жовтня НБУ буде активніше міняти банкноти номіналом 1 і 2 гривні та монети номіналом в 1 гривню старого зразка (золотавого кольору). Іх замінять на нові "сріблясті" гривні. Але міняти їх не треба. Їх просто не видаватимуть у банках після того, як вони туди потрапили.


Що цьому передувало

 

  • З 1 жовтня 2019 року монети номіналами 1, 2 і 5 копійок перестали бути засобом платежу в Україні.
  • Протягом року їх можна безкоштовно і без обмежень обмінювати у всіх відділеннях українських банків, протягом трьох років - в НБУ і відділеннях "Приватбанку", "Ощадбанку" і "Райффайзен Банку Аваль".
  • 2 вересня 2020 року в Нацбанку назвали дату, коли монети номіналом 25 копійок і всі банкноти гривні, введені в обіг до 2003 року, з 1 жовтня 2020 року перестають бути засобом платежу при здійсненні розрахунків готівкою.
 
 
 

Стрічка новин