Юрія Тренкіна обрали очільником обласної федерації дзюдо та боротьби самбо

Юрія Тренкіна обрали очільником обласної федерації дзюдо та боротьби самбо

Новим головою Черкаської обласної федерації дзюдо та боротьби самбо став депутат міської ради Юрій Тренкін. Його кандидатуру делегати позачергових загальних зборів, які відбулися 22 травня, підтримали одноголосно. Попередній очільник осередку Вадим Льошенко склав повноваження, оскільки «працює за межами області».


– У нас у місті є талановиті, здібні діти, є кваліфіковані тренери, утім, найбільша проблема всього спорту, дзюдо й самбо зокрема, – це низька фінансова спроможність, – прокоментував Юрій Тренкін. – На цій посаді я себе бачу виключно як менеджера, як функціонера, який намагатиметься скерувати всі свої зусилля на вирішення наявних проблем. Це – збільшення кількості залів для тренувань, покращення умов та матеріально-технічного забезпечення, збільшення заробітної плати тренерам, розширення кількості змагань, залучення інвестицій та в цілому популяризація цих видів спорту.


Дзюдо та боротьбою самбо в області займається майже дві тисячі дітей, із ними працює 36 тренерів у місті Черкаси та в ще 12 районах області.


Під час зборів представники федерації озвучили потреби, які на їхню думку, допоможуть поліпшити умови проведення тренувань та підвищити спортивні результати. Це, зокрема, закупівля ліцензійного кімоно для членів національної збірної команди, спортивної амуніції та інвентарю (близько сотні татамі та комплекти спортивного одягу), організація двох всеукраїнських турнірів та фінансова допомога спортсменам, які братимуть участь у національних та міжнародних змаганнях.


Заступником голови обласної федерації став заслужений тренер, майстер спорту Володимир Римар.


Нагадаємо, Черкаська міська рада впродовж останніх років спрямувала рекордну суму коштів для поліпшення спортивної інфраструктури та матеріального заохочення як тренерів, так і спортсменів.

 
 
 

Стрічка новин