1000 невакцинованих дітей у Черкасах з Нового року не зможуть відвідувати школи та садочки (Офіційно)

1000 невакцинованих дітей у Черкасах з Нового року не зможуть відвідувати школи та садочки (Офіційно)

Усім дітям Черкас, які не мають необхідних щеплень, потрібно зробити їх до нового року. Інакше їх не пускатимуть до шкіл та дитсадочків. Про це на ранковій нараді у мерії повідомили керівники департаментів освіти і охорони здоров’я Черкаської міськради.

 

Головний медик Черкас Олег Стаднік

Справа у тім, що є спільний наказ міністерств охорони здоров`я і освіти з посиланням на статтю закону про захист населення від інфекційних захворювань, в якому йдеться про неможливість відвідування дітьми без обов’язкових щеплень закладів освіти.

— Комісією з надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради було прийнято рішення відтермінувати дію відповідного листа до нового року. Це означає, що зараз буде друга навчальна чверть, протягом якої ми будемо рекомендувати всім дітям пройти відповідні щеплення, зокрема, на кір, інакше з нового року ми будемо змушені, відповідно до рішення комісії з надзвичайних ситуацій пропонувати такім дітям альтернативні види надання освіти. Тобто домашню, дистанційну та інші, – попередив батьків нещеплених дітей керівник Департаменту освіти Сергій Воронов.

— Департамент охорони здоров`я та медичних послуг готовий забезпечити надання дітям необхідних послуг зі щеплення. Саме тому ми і відтерміновували дію цього листа, щоб усі свідомі батьки могли зробити дітям необхідні щеплення. Достатній колективний імунітет – це безпека громади міста, – зауважив головний медик Черкас Олег Стадник.

Усього на тепер у Черкасах нараховується близько 1000 невакцинованих дітей, — повідомили у прес-службі мерії Черкас та ЧМР.

 
 
 

Стрічка новин