Слідчі розповіли, як просувається розслідування замаху на журналіста Комарова

Слідчі розповіли, як просувається розслідування замаху на журналіста Комарова

У Головному управлінні Національної поліції в Черкаської області у відповідь на запит повідомили про хід розслідування замаху на вбивство черкаського активіста Вадима Комарова, пише "Прочерк". 

 

Як зазначили в поліції, 4 травня 2019 року о 09.24 невстановлена особа, перебуваючи біля будинку № 40, що розташований по вулиці Небесної Сотні у місті Черкаси, завдала твердим предметом декілька ударів в ділянку голови ззаду Вадимові Комарову, спричинивши йому тілесні ушкодження. Каретою екстреної медичної допомоги потерпілого було доставлено та госпіталізовано у Третю Черкаську міську лікарню, де йому встановлено остаточний діагноз «Тяжка відкрита проникаюча черепно-мозкова». По цей час Вадим Едуардович перебуває в лікарні у стабільно тяжкому стані.

 

За цим фактом Черкаським відділом поліції ГУНП в Черкаській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 КК України. 5 травня 2019 року склад кримінального правопорушення перекваліфіковано з ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) на ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

 

10 травня 2019 року в провадженні прокуратурою Черкаської області визначено підслідність за слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області.

 

Призначено більше, ніж  20 судових експертиз, спрямованих на встановлення особи, яка скоїла кримінальне правопорушення. Всі вони наразі перебувають на виконанні в експертних установах.

Проведено поквартирний обхід будинків, які розташовані неподалік місця вчинення злочину, в ході якого допитано понад 1000 осіб.

 

Встановлено та відпрацьовано близько 100 камер відеоспостереження, що розташовані по маршруту руху потерпілого. Вилучено інформативне відео з 17 камер, яке переглянуто, долучено до матеріалів кримінального провадження. (На жаль, жодна з зазначених камер не належить муніципалітету міста Черкаси та не входить до системи «Безпечне місто», що ускладнює роботу з розкриття подібних злочинів).

 

На цей час досудове розслідування триває, здійснюється комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на розкриття даного кримінального правопорушення.

 
 
 

Стрічка новин