Петиція про визнання Німеччиною Голодомору геноцидом набрала набрала необхідну кількість підписів

Петиція про визнання Німеччиною Голодомору геноцидом набрала набрала необхідну кількість підписів

На сайті парламенту Німеччини петиція про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу набрала вже понад 50 тисяч підписів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

 

Зазначається, що відповідна петиція із закликом до німецького Бундестагу визнати Голодомор геноцидом набрала більше 50 тисяч підписів.

“Це величезна перемога України. Попереду – непроста робота з депутатами. Рішуче сподіваємося на успішні результати”, – зазначили в Міністерстві закордонних справ.

В тексті петиції німецькому парламенту пропонують визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, “викликаним радянським режимом під керівництвом Сталіна”.

 

Як відомо, на сьогодні Голодомор визнали Канада, Австралія, Португалія, Ватикан, Естонія, Латвія, Литва, Грузія, Польща, Угорщина, Еквадор, Колумбія, Мексика, Парагвай, Перу, США, Італія, Іспанія, Бразилія, Чехія. Ще ряд країн засудив Голодомор як злочинний акт проти людяності.

 

Нагадаємо, 4 жовтня 2018 року Сенат США підтримав резолюцію з визнанням Голодомору геноцидом українського народу.

 

Резолюція, приурочена до 85-х роковин трагедії, засуджує систематичні порушення прав людини, вчинені радянським урядом проти українського народу.

 

У документі також висловлені найглибші співчуття жертвам, тим, хто пережив Голодомор та їхнім родинам, а також містить заклик до розповсюдження інформації про цю трагедію по всьому світу.

 

Автор: Оксана Житнюк
 
 
 

Стрічка новин