Черкащан просять обмежити споживання електроенергії

Черкащан просять обмежити споживання електроенергії

Зважаючи на напружену ситуацію із поставками палива на теплові електростанції, ПАТ"Черкасиобленерго" звертається до черкащан обмежити споживання електроенергії вранці з 8:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 22:00 години.


Кілька простих практичних порад, як можна економно використовувати електроенергію та знизити енергоспоживання:

- не вмикайте без зайвої потреби в період з 08:00 до 22:00 години енергоємні побутові електроприлади;


- використовуйте електроенергію в житлових приміщеннях та місцях загального використання при потребі, намагайтесь не вмикати без нагальної необхідності прилади в пікові години;


- віддавайте перевагу енергозберігаючим та світлодіодним лампам; при можливості замінюйте лампи розжарювання у квартирах та під’їздах на енергозберігаючі; використання енергозберігаючих ламп дозволяє спожити в 5 разів менше електроенергії, ніж з використанням ламп розжарювання. Термін експлуатації енергозберігаючих ламп в 8-12 разів довший.


- при виборі побутової техніки надавайте перевагу тій, що має високий рівень енергозбереження А, А+;


- регулярно розморожуйте морозильники, це дає економію електроенергії до 30%.


- пік навантаження на мережі енергопостачання припадає на період з 20:00 до 22:00. Тому у цей час не варто запускати прилади тривалого циклу (наприклад, пральні машини, посудомийки, мультиварки, електродуховки, прилади обігріву тощо).


- завантажуйте пральну машину повністю. Це дозволить зменшити перевитрати енергії до 15%. Невірний режим прання призводить до споживання 30% зайвої енергії.


- обмежуйте використання електрочайників та прасок в час пік, регулярно чистіть електрочайник. Накип збільшує витрати на нагрів води на 30%.


- виключайте всі електроприлади, які не використовуються (не залишати їх у режимі очікування). Це дозволить економити ще 8% електроенергії.


- не залишайте пристрої на зарядці більше, ніж необхідно для повної зарядки акумулятора.


- вимикайте світло, виходячи з кімнати.

 

04.10.2015
Промышленность
 
 
 

Стрічка новин