Українці можуть залишитися без російських автомобілей

Українці можуть залишитися без російських автомобілей

Нещодавно прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що його сторона збирається зупинити дію угоди про вільну торгівлю з Україною. Причиною стане початок дії асоціацію України з ЄС.

 

Відповідних заяв від українського уряду поки не було, але, в разі розірвання угоди про вільну торгівлю Співдружності Незалежних Держав, Україна буде змушена ввести стандартні мита на російські товари. Тим більше, що роком раніше український прем'єр Арсеній Яценюк вже попереджав автовиробників про можливе закриття російського ринку.

 

Торкнеться розрив угоди з РФ і простого покупця. Росія є великим імпортером авто в Україну. Крім російських марок ВАЗ, ГАЗ, УАЗ та інших, зі складальних заводів в РФ в Україну поставляються і деякі популярні в Україні моделі європейських і азіатських брендів.

 

Серед них Hyundai Accent, Kia Rio, Volkswagen Polo Sedan, Peugeot 408, Nissan Almera, Datsun, Citroen C4 Sedan, Renault Logan, Sandero і ряду інших. Всі вони можуть подорожчати на розмір додаткового мита.

Що ж стосується експорту автомобілів в Росію, то українському автопрому буде складно нашкодити ще більше. У серпні українські заводи поставили черговий антирекорд, не випустивши жодного легковика. Такі сумні результати — багато в чому наслідок розриву контрактів з РФ і падіння продажів на цьому ринку, адже багато українських автомобільні виробництва були орієнтовані на Росію.

 
 
 

Стрічка новин