П’ять черкаських ОСББ отримали гроші з бюджету на ремонти своїх будинків

П’ять черкаських ОСББ отримали гроші з бюджету на ремонти своїх будинків

П’ять черкаських об’єднань співвласників багатоквартирних будинків – «Гагаріна-45», «Мрія-2008», «Петровського 277», «Сєдова 50» та «Дахнівська 46/1» – зможуть скористатися фінансовою допомогою з міського бюджету на проведення в них капітальних ремонтів. На ці потреби вчора виконавчий комітет Черкаської міської ради спрямував згаданим ОСББ майже 289 тис. грн.

 

За словами начальника відділу сприяння ОСББ департаменту ЖКК Черкаської міської ради Інни Романенко, одне з цих ОСББ («Петровського 277») отримає з бюджету фінансування в розмірі 70 % від загального обсягу робіт, мешканці ж сплатять лише 30 % їхньої вартості. Така привілея дається новоствореним об’єднанням на їхній перший капітальний ремонт у будинку. Натомість іншим ОСББ міський бюджет покриває половину загальної вартості робіт.

 

Так, мешканці об’єднання «Петровського 277» та «Мрія-2008» зроблять у будинку капітальний ремонт покрівлі; мешканці ОСББ «Гагаріна-45» беруть фінансову допомогу для заміни віконних блоків та дверей на сходових маршах будинку; «Сєдова 50» – для встановлення приладу обліку витрат теплової енергії.

Тоді як ОСББ «Дахнівська 46/й» беруть фінансову допомогу на утеплення фасаду, заміну вікон і дверей у будинку.

 

Загалом із початку року від черкаських ОСББ надійшло 46 звернень на суму близько 3,5 млн грн., інформують у прес-службі мерії.

 
 
 

Стрічка новин