Збільшать допомогу малозабезпеченим

Збільшать допомогу малозабезпеченим

У першій половині жовтня уряд збільшить допомогу малозабезпеченим сім'ям. Це передбачає закон "Про державний бюджет України на 2015 рік".

 

— Щоб отримувати більшу соціальну допомогу, не потрібно йти в жодні інстанції. Підвищення відбудеться автоматично, — говорить 35-річний Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

 

Соцвиплати зростуть на 40–270 грн, залежно від виду допомоги й категорії населення. Наприклад, допомога у зв'язку з вагітністю й пологами збільшиться із 304,5 до 344,5 грн. Допомога людям, які доглядають за інвалідом І або ІІ групи з психічним розладами, зросте з 1218 до 1278 грн. Малозабезпеченим сім'ям платитимуть 1074 грн замість 949.

 

— Незважаючи на те, що Україна має слабку економіку й неінтенсивне наповнення бюджету, кількість статей за соцвиплатами майже така, як у Швеції. Звісно, державна допомога малозабезпечним в Україні не надто велика. Але за нинішніх економічних умов її наявність є великим позитивом, — каже Олександр Жолудь.

 

Також зросте допомога на дітей одиноким матерям. Вона, як і раніше, залежатиме від віку дитини. На дітей до 6 років щомісяця виділятимуть 350,1 грн, до 18 років — 436 грн.

Розмір допомоги при народженні першої дитини не зміниться — 41 280 грн. Також не зросте одноразова виплата — 10 320 грн.

 

 
 
 

Стрічка новин