Канада може спростити свої міграційні правила

Канада може спростити свої міграційні правила

Одна з трьох основних партій Канади має намір залучити до країни більше мігрантів, спростивши міграційні правила.


Про це заявив лідер Ліберальної партії Канади Жастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.


Він оголосив кілька значних змін до міграційного законодавства Канади, які планує прийняти у випадку перемоги на виборах. Основним з таких заходів є спрощення процедури спонсорства, що дозволить новоприбулим забирати з собою до Канади родичів, та пришвидшення розгляду імміграційних заяв, які нині можуть чекати рішення роками.


На переконання Трюдо, наявність сім’ї дозволить підвищити ефективність праці мігранта і таким чином сприятиме економічному розвитку Канади. «Ми віримо, що возз’єднання сім’ї – це серйозна допомога та стимул для середнього класу. Коли людина потребує допомоги у збалансуванні свого особистого та професійного життя, першими вона звертається до членів сім’ї, і якщо вони перебувають на Філіппінах або в Індії, знайди няню для дитини складно і доводиться втрачати пропозиції роботи», - пояснив Трюдо.
Запропоновані ним заходи обійдуться Канаді у 500 млн дол протягом 5 років.


Додамо, що чинний консервативний уряд свого часу запровадив жорсткі обмеження на кількість виданих віз для возз’єднання сім’ї, адже вважав старших родичів мігрантів «тягарем для канадських платників податків».


Федеральні вибори відбудуться у Канаді 19 жовтня. Наразі провладна Консервативна та опозиційна Ліберальна партії мають приблизно однаковий рівень підтримки.

 
 
 

Стрічка новин