Підвищені соцстандарти наближаються до людей

Підвищені соцстандарти наближаються до людей

Перераховані пенсії та зарплати бюджетникам уряд обіцяє виплатити на початку жовтня.

 

Чергове десятихвилинне спілкування Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка зі співвітчизниками вкотре зігріло їхні серця. Фінансова складова цікавить нині кожного з нас, так само як і вплив реформ на власний добробут. А ще коли глава уряду відповідає на реальні запити реальних людей, ефект присутності видається майже стовідсотковим.

 

Арсеній Яценюк нагадав про ухвалений минулого тижня конституційною більшістю урядовий законопроект щодо підвищення заробітних плат і пенсій: про внесення змін до Державного бюджету України на 2015 рік (№3060), яким передбачено збільшення планових доходів держбюджету на 14,3 мільярда гривень. І десять додаткових мільярдів надходжень буде спрямовано саме на підвищення соціальних стандартів.

 

Тож із 4 жовтня пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень. «Середній розмір такого підвищення становить від 13 до 19 відсотків: 19 — для висококваліфікованих працівників, 13 — пенсіонерам», — уточнив Прем’єр. Доплату до пенсій, яку нараховують з 1 вересня поточного року, люди отримають у жовтні.

 

Щодо працівників бюджетної сфери, то вони вже отримали авансові виплати. Тому підвищені заробітні плати цій категорії громадян, за словами глави уряду, виплатять у першій декаді жовтня. «Кошти з центрального бюджету надаються», — запевнив Арсеній Яценюк. Крім того, в місцевих бюджетах також є необхідні кошти для виплати підвищеної заробітної плати бюджетникам, адже внаслідок бюджетної децентралізації вони отримали додатково 40% доходів.

 

«Центральний бюджет дає свої кошти, місцеві бюджети мають також необхідну суму для забезпечення стовідсоткової виплати всіх підвищених соціальних стандартів, про що Кабінет Міністрів уже ухвалив відповідне рішення», — цитує слова Прем’єр-міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

 

Також він укотре нагадав, що Верховна Рада конституційною більшістю голосів підтримала запропонований урядом план реструктуризації і списання боргів. На думку очільника Кабміну, Україна матиме змогу списати 3,6 мільярда доларів боргів перед приватними кредиторами: «Це дає можливість Україні зекономити близько п’яти мільярдів доларів на виплаті відсотків до 2040 року і не виплачувати тіло кредиту протягом найближчих чотирьох років». Таким чином державі відкривається шлях до початку стабілізації фінансово-економічної ситуації в країні.

 

На завершення спілкування Арсеній Яценюк звернувся до громадян, аби вони не залишалися зі своїми проблемами наодинці. Він заохочує їх звертатися до керівництва уряду і безпосередньо до нього через соціальні мережі, які доступні мало не кожному механізму впливу на сьогодні. Тож змінити життя на краще до снаги кожному з нас.

 
 
 

Стрічка новин