Путін в Україні програв, в Кремлі повна плутанина, – Саша Сотник

Путін в Україні програв, в Кремлі повна плутанина, – Саша Сотник

Ватажків бойовиків «ДНР» заявляють про завершення війни на Донбасі, але одночасно збираються проводити фейкові «вибори», зриваючи Мінські угоди.

 

Навіщо це Кремлю, і чому можна говорити, що Володимир Путін свою кампанію в Україні програв, – думка Саші Сотника для «Апострофа».

 

Ніякого протиріччя в заявах цих «недолідерів» (сепаратист Денис Пушилін сказав про завершення війни, а ватажок ДНР Олександр Захарченко – про псевдовибори, – «Ред») немає. Зрозуміло, що Пушилін, що Захарченко – кремлівські маріонетки, свято виконують волю Москви.

 

А в Кремлі зараз панує повна плутанина. З одного боку, війна на два фронти (і Сирія, і Україна) – недозволена і недешева розкіш. З іншого – необхідно підтримувати загострення напруги на Донбасі, щоб Києву «життя медом не здавалася». Тому і призначаються «вибори», і вимовляються мантри про якийсь «мир».

 

Зрозуміло, що миру на сході України не буде до тих пір, поки ці території не покинуть останні путінські бойовики і що приєдналися до них «співчуваючі».

 

Зараза «російського світу» ще досить сильна, і цей заражений сепаратизмом анклав буде ще довгий час отруювати життя українцям. Щодо Мінських домовленостей Пєсков вже прожурчал, що Москва і не зобов’язана їх дотримуватись, оскільки вона взагалі ні при чому.

 

Ми бачимо банальні спроби маніпулювання. Але гра в Україні Путіним вже програна, і відновлення миру – справа часу. А от якого саме часу – велике питання.

 
 
 

Стрічка новин