У Черкасах обурені безкарністю за порушення прав журналістів

У Черкасах обурені безкарністю за порушення прав журналістів

Стурбованість щодо безкарності за порушення прав журналістів звучить від медіа спільноти у різних куточках України. Тож сьогодні, 16 вересня, у день пам’яті журналіста Георгія Гонгадзе, в Черкасах Національна спілка журналістів України проводить конференцію на тему дотримання прав журналістів.

 

Захід відбудеться о 12-й годині в залі засідань редакції «Черкаський край». Запрошуються як журналісти, так і представники правоохоронних органів.

 

Зауважимо, що досі не покарано правоохоронців, що били фотожурналіста газети "Вечірні Черкаси" Ігоря Єфімова під час зачистки блок-посту на черкаській дамбі у лютому 2014 року. Ігор у коментарі "Прочерку" каже, що суди тривають досі, однак покарання ніхто не поніс. Не покарані беркутівці, які взимку минулого року по-звірячому відлупцювали у Черкасах журналістів польського телеканалу "Белсат".

 

Нагадаємо, 16 вересня 2000 року журналіст відомий своїми антивладними виступами Георгій Гонгадзе пішов з роботи, але вдома так і не з`явився. 16-го вересня в Україні, в день зникнення Георгія Гонгадзе, журналісти та медіаорганізації закликають громадян країни провести акції солідарності.

 

"Сьогодні журналісти в Україні зазнають великих ризиків, ставлячи незручні запитання владі, працюючи у зоні бойових дій і викриваючи корупційні схеми. В умовах російської пропаганди та контрпропаганди, самоцензури, що поширена серед журналістів, ми закликаємо бути відданими стандартам професії. На жаль, поки рано говорити про гарантії належного захисту прав журналістів", - йдеться у заяві, поширеній обласною організацією НСЖУ.

 
 
 

Стрічка новин