В Оршанці готують «нових прикордонників»

В Оршанці готують «нових прикордонників»

Аналог «нової поліції» – «нових прикордонників» почали готувати в Навчальному центрі Держприкордонслужби в Оршанці під Черкасами. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» пише голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

 

«Не новою поліцією єдиною... Нових прикордонників від сьогодні навчають на Черкащині – в нашому Оршанецькому центрі!» – пише керівник області.

 

Із півтисячі охочих для пілотного проекту вибрали 160 осіб, які після двомісячного курсу навчання стануть до служби в аеропортах «Жуляни» та «Гостомель». Наразі обирали тільки з військових, а далі Держприкордонслужба оголосить відкритий конкурс. Зарплату «новим прикордонникам» обіцяють не меншу за 8 тис. грн. Як і поліцейські, вони мають змінити ставлення українців до правоохоронців.

 

«Ми, звісно, підтримуємо такі ініціативи й допомагаємо їх реалізовувати. До речі, сьогодні в навчальній базі Оршанецького центру – «підкріплення». Соціально відповідальна компанія «Saturn» подарувала йому безпілотника. Вона вже передала більше десятка таких нашим військовим», – підсумовує Юрій Ткаченко.

 

 

 
 
 

Стрічка новин