У Черкасах податківці реєструють бізнес протягом 24 годин

У Черкасах податківці реєструють бізнес протягом 24 годин

Важливим кроком назустріч  бізнесу є зменшення до одного дня строку державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та взяття їх на облік в органах Державної фіскальної служби.

 

Для забезпечення успішного започаткування бізнесу, фахівці Державної податкової інспекції у м. Черкаси здійснюють взяття на облік новостворених суб’єктів господарювання протягом 1 дня – у день надходження в електронному вигляді відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців про державну реєстрацію юридичних oci6, фізичних oci6 – підприємців (далі – ЄДР) або документів, що подані до органів ДФС.

 

На кожне отримане повідомлення із ЄДР формується відповідь про взяття на облік та дані про взяття на облік платника податків та платника єдиного внеску, які включаються до ЄДР.

 

Відповідні норми щодо термінів реєстрації та взяття на облік передбачені Законом України від 12 лютого 2015 року № 191-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)”, яким зменшено до одного дня строки державної реєстрації юридичних ociб, взяття на облік в органах ДФС юридичних ociб та фізичних ociб –  підприємців та відповідно зменшено до одного дня обмін інформацією між  ЄДР та інформаційними системами ДФС.

 

“Окрім того, дані про  взяття на облік платників  є відкритими та оприлюднюються на веб-сайтах: Державної фіскальної служби України (sfs.gov.ua) та доступні через банери “Дані про взяття на облік платників податків” та “Реєстр страхувальників” таЄдиного державного реєстру (usr.minjust.gov.ua) і можуть бути переглянуті в режимі “Безкоштовний запит”, – повідомив в.о. начальника ДПІ у м. Черкаси Максим Криштопа.

 
 
 

Стрічка новин