В Оршанці відбудуться урочистості з нагоди початку реформування прикордонної служби

В Оршанці відбудуться урочистості з нагоди початку реформування прикордонної служби

1 вересня в Навчальному центрі Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота (Оршанець) відбудуться урочистості заходи з нагоди Дня Знань та початку пілотного проекту реформування органів та підрозділів Державної прикордонної служби України.

 

Про це інформує прес-служба Черкаської міськради.

 

Урочиста лінійка з нагоди Дня знань пройде в Черкаському НВО «Дошкільному навчальному закладі – загальноосвітній школі I-II ступенів №36» (сел. Оршанець). Тоді як заходи з нагоди початку пілотного проекту відбудуться на стройовому плацу Навчального центру.

 

Основною метою проекту є запровадження європейських стандартів у систему прикордонного контролю, підняття престижу служби в пунктах пропуску, створення позитивного іміджу та підвищення авторитету прикордонника у суспільстві.

 

Стартує пілотний проект на базі підрозділів Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» – підрозділу, що здійснює охорону кордону в столичних аеропортах Бориспіль, Жуляни та Гостомель, під гаслом «Служити, захищати, допомагати».

 

Відбір кандидатів проходив в декілька етапів. За результатами вивчених анкет, здачі кваліфікаційних іспитів та співбесіди були відібрані військовослужбовці, які вподовж 2 місяців пройдуть курс підготовки на базі Навчального центру Держприкордонслужби.

 

Курс складатиметься із спеціальних дисциплін, а також посилених програм іноземних мов та юридичної підготовки. Навчання проходитиме під контролем вітчизняних та іноземних спеціалістів.

 

 
 
 

Стрічка новин