Черкащани, які минулого року отримували субсидію, цьогоріч матимуть її автоматично

Черкащани, які минулого року отримували субсидію, цьогоріч матимуть її автоматично

Субсидії справно призначають на Черкащині. Як і ще в чотирьох областях України та в Києві. Решта виконують планове завдання мляво.

 

Про це в під час розширеного засідання Кабміну повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко. Участь у ньому, крім урядовців, узяли також голови ОДА.

 

Натепер субсидію на оплату комунальних послуг отримують уже понад 2,5 млн українських родин. Торік їх було всього 400 тис. Натомість уряд планує залучити до програми ще більше. Йдеться про 4 – 4,5 млн родин.

 

– Це – наш національний план, – зауважує міністр. – Кількісні критерії успішності роботи з оформлення субсидій розроблені по кожній області. Відповідні завдання мають бути доведені кожному району. Найкраще план виконують у Сумській, Вінницькій, Кіровоградській, Донецькій, Черкаській областях і в Києві. Це означає, що тамтешні родини в жовтні, коли розпочнеться опалювальний сезон, будуть соціально захищені. Уряд забезпечить повторне розсилання бланків заяви та декларації кожному споживачеві комунальних послуг.

 

Такі комплекти невдовзі потраплять і до скриньок черкащан. В області субсидію вже призначали понад 106 тис. родин. Хто її отримував минулого опалювального сезону – той тепер має автоматично.

– За нашою інформацією, призначення житлових субсидій за удосконаленим порядком потребують близько 127 тис. домогосподарств, – говорить голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Тому інформаційна кампанія триває. А соціальні служби працюють у посиленому режимі. За потреби до оформлення субсидій будемо залучати безробітних громадян із відповідною освітою. Це все коштом Державної служби занятості. Уряд уже ухвалив потрібну постанову. Тому що багато хто чекає осені, щоб оформляти субсидію. Можливі аншлаги в органах соцзахисту.

 

Нагадаємо, від 1 травня субсидію призначають на підставі всього двох документів – заяви та декларації. А 26 червня Кабмін ще спростив цей механізм. У новій формі декларації вже не потрібно вказувати розмір доходів. Це з’ясовуватимуть органи соцзахисту. Також скасовані штрафи за помилки, допущені громадянами в цих документах. Їх мали стягувати в подвійному розмірі від отриманої субсидії.

 
 
 

Стрічка новин