Місцеві вибори будуть оголошені своєчасно - ЦВК

Місцеві вибори будуть оголошені своєчасно - ЦВК

Виборчий процес почнеться за 50 днів до дня голосування, тобто 5 вересня, і буде тривати до 25 жовтня. Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

 

"Виборчий процес почнеться за 50 днів до дня голосування, тобто 5 вересня, і буде тривати до 25 жовтня – це визначений і постановою парламенту, і вимогами Конституції день голосування чергових місцевих виборів" - сказав він.

 

За його словами, ЦВК готова до виборів на 99%, залишилося прийняти лише невелику кількість постанов регулюючого характеру, але це буквально питання кількох днів. Левова частка роботи припаде на місцеві виборчі комісії, адже їм доведеться утворювати територіальні виборчі округи, окремим із них доведеться формувати комісії нижчого рівня – міські, міст районного значення, сільські, селищні. А також Центральній виборчій комісії потрібно буде сформувати територіальні виборчі комісії вищого рівня тобто обласні, районні і міські, міст обласного значення. "Ми до цього готові і я думаю, що якихось проблем не очікуємо", - сказав Магера.

 
 
 

Стрічка новин