У центрі Черкас нарешті відремонтували аварійний колектор

У центрі Черкас нарешті відремонтували аварійний колектор

Колектор на вул. Гоголя – вул. Богдана Хмельницького успішно відремонтовано.

 

Про це повідомляє прес-служба КП “Черкасиводоканал”.

 

Ще на минулому тижні комунальники провели тестовий запуск мережі, а нині колектор вже працює у штатному режимі. Майже місяць у режимі нон-стоп працівники «Водоканалу» витратили на ліквідацію наслідків масштабної аварії на головному самопливному колекторі міста та його ремонт. Та попри спеку, задуху й цілодобову роботу водоканалівці все ж замінили методом санації близько 60 м пошкоджених газовою корозією труб, встановили новий оглядовий колодязь, і наразі проводять благоустрій місць проведення робіт.

 

– Основні роботи – монтаж труб та бетонування точок приєднання – було завершено ще 14 серпня. Минулого ж понеділка мережу випробували та запустили у роботу, частково розпочали засипати місце розкопки, – розповідає в.о. головного інженера водного підприємства Василь Заїка. – Майже повністю відновлено рух транспортних засобів по вул. Гоголя, Богдана Хмельницького та вул. Піонерська. Наразі огороджено лише місця проведення робіт, що не заважають руху машин.

 

Комунальники наголошують, щоб якісно «ліквідувати сліди свого втручання» у дорожнє покриття, потрібно ще трохи часу. Пошкоджені місця вулиці необхідно повністю засипати, замити, покласти щебінь і трохи почекати перед тим, як прокладати асфальт. Це необхідно, щоб не виникло нових просадок, оскільки ремонтні роботи проводили досить глибоко.

 
 
 

Стрічка новин