Експерт спрогнозував дії російських військ на Донбасі

Експерт спрогнозував дії російських військ на Донбасі

Кремль готовий до війни і за допомогою провокацій намагається змусити Україну до наступу.

Таку думку висловив аналітик берлінського бюро Європейської ради міжнародних відносин Густав Грессель у коментарі для "DW".

 

"З військової точки зору, ці невеликі нападу і артилерійські обстріли є провокаціями, точніше, перевіркою, наскільки швидко українські війська можуть на них реагувати на різних ділянках фронту", — зазначив Грессель.

 

При цьому він відзначає, що Росія не досягла своєї мети в Україні.

 

Уряд у Києві не змінився, економічно країна (поки) функціонує, західна підтримка все ще триває,
— додав Грессель.

 

За його словами, Москва втрачає підтримку серед жителів територій, контрольованих сепаратистами.

"Росії дуже важко реалізувати широкий наступ, щоб політично перемогти Україну, так як для цього немає умов", — сказав Грессель.

 

У той же час, на думку експерта, російська влада не можуть заморозити конфлікт на Донбасі, так як самопроголошені ДНР і ЛНР не можуть підтримувати своє існування самостійно, а ситуація з економікою Росії далека від хорошого.

 

Грессель припускає, що Кремлю вигідно відвернути увагу народу на "велику війну проти фашистів", але вона, водночас, приведе до продовження або посилення санкцій Заходу, а також підніме в Брюсселі питання про постачання зброї Україні.

 

За словами експерта, Кремль хоче реалізувати грузинський сценарій.

 

За допомогою постійних провокацій і боїв Москва намагається вивести Україну з рівноваги і спонукати до наступу,— попереджає аналітик.

 

"Я не бачу зараз для України іншого варіанту, окрім як триматися і не піддаватися на провокації — як би боляче це не було", — сказав Грессель.

 
 
 

Стрічка новин