Незабаром на Черкащині розпочнеться весняний призов на військову службу (ВІДЕО)

Незабаром на Черкащині розпочнеться весняний призов на військову службу (ВІДЕО)

На Черкащині весняний призов на військову службу триватиме з 1 квітня до 30 червня. Цього року на військову службу призиватимуть осіб від 20 до 27 років або за власним бажанням з 18 років. Про це у ході засідання повідомив обласний військовий комісар Євгеній Курбет.

 

За його словами, минулого року в області було призвано 800 осіб на військову службу за контрактом, а цього року вже було призвано 162 військовозобов’язаних за контрактом.

 

- Наразі в області проводяться медичні комісії. Відповідно до розпоряджень голів районних державних адміністрацій, в Черкаській області були створені призовні комісії, які очолюють один із заступників голови районної адміністрації або міського голови. До комісії входять військовий комісар, представники правоохоронних органів, представники управлінь молоді та спорту та медичні працівники, — зауважив Євгеній Курбет.

 

За повідомленням Євгенія Олександровича, що наразі в області в розшуку перебувають 140 військовослужбовців. На осіб, які самовільно покинули свої військові частини, очікує кримінальна відповідальність у вигляді трьох років позбавлення волі.

 

Альона Ліщук

 
 
 

Стрічка новин