Як діють на організм чай і кава

Як діють на організм чай і кава

Численні наукові дослідження дозволили вченими з’ясувати різні нюанси в засвоєнні організмом чаю і кави і у впливі цих напоїв на ті чи інші функції організму.

 

Фахівці Гарвардського університету встановили, що існує 8 генетичних варіацій, що визначають розвиток звички до кофеїну і ступінь його впливу на організм. У свою чергу британські та австралійські вчені стверджують, що на пристрасть до кави також діють мутації в генах рецепторів гіркого смаку. За словами фахівців, люди, що вживають багато кави, відрізняються підвищеною чутливістю до кофеїну, але при цьому вони часто не люблять чай, а також в середньому вживають менше алкоголю.

 

Крім цього було встановлено, що кава по-різному впливає на чоловіків і жінок. Дослідження, що проводилося в Швеції, показало: у жінок вживання трьох чашок кави в день може призводити до зменшення грудей. На думку науковців, об’єм грудей в цьому випадку зменшується у зв’язку з впливом кофеїну на виробництво статевих гормонів (естрогенів) в жіночому організмі.

Між тим, чоловікам щоденне вживання трьох чашок кави допомагає запобігти розвитку еректильної дисфункції, це було підтверджено фахівцями Техаського університету в Х’юстоні (США). Вони виявили, що чоловіки, які охоче п’ють каву, на 40% рідше скаржаться на проблеми з потенцією у порівнянні з чоловіками, які не п’ють кави.

 

Що стосується чаю, то вченими було встановлено: чай однаково діє на організм людей незалежно від їх статі.

 

Наприклад, зелений чай в цьому сенсі однаково ефективний для чоловіків і для жінок в якості засобу профілактики раку.

 

Науці відомо, що чай містить в собі речовини флавоноїди, що мають властивість розширювати кровоносні судини, тим самим поліпшуючи кровообіг і допомагаючи серцю, мозку, а також органам зору отримувати більше кисню і поживних речовин, що поліпшують їх стан і функції.

07.03.2019
Здоровье
 
 
 

Стрічка новин