Масштабний ремонт доріг області розпочнеться 15 березня і завершиться до Великодня

Масштабний ремонт доріг області розпочнеться 15 березня і завершиться до Великодня

Принаймні такі плани плекають в Черкаській обласній державній адміністрації, про що повідомив на прес-конференції голова ОДА Олександр Вельбівець. Повномасштабні роботи по дорогах державного значення Черкащини Служба автомобільних доріг планує розпочати 15 березня, а завершити їх до Великодня – 28 квітня.

 

Наразі йде останній тиждень підготовчих робіт, оскільки температурний режим поки не дозволяє розпочати сам ремонт.

 

Що ж до ремонту доріг місцевого значення, то початок цих робіт запланований на квітень.

 

“Ми разом із районними адміністраціями склали список доріг, які мають бути відремонтовані. На разі цей перелік погоджено керівництвом Служби автомобільних доріг та передано до Бюджетного комітету Верховної Ради. Після голосування у парламенті ще потрібно буде пройти тендерні процедури. Сподіваємось, що якомога швидше завершимо технічні питання і приступимо до безпосереднього ремонту, щоб провести його вчасно, у сезон”, – наголосив очільник області.

 

“Ви знаєте, стан доріг в області критичний. Однак шкода, що, скажімо, місто Черкаси відтягувало з поданням власних пропозицій, щоб потім влаштувати черговий сеанс політичного шоу на сесії обласної ради. Наголошу, всі райони спромоглись подати свої пропозиції, і вони були враховані, хоч дискусії були непростими, бо коштів не так і багато – 488 мільйонів гривень. А місто Черкаси в останній момент приносить свій перелік, який розрахований практично на всі кошти, які виділені на потреби всієї області. То для чого це робиться? Лише для того, щоб був привід покритикувати обласну владу”, – додав Вельбівець.

 

Він також наголосив, що в області є спеціальна лабораторія, яка контролює якість проведення робіт в минулому році.

 

“Всі умови прописані в тендерах, є відповідні гарантійні терміни, і якщо хтось на якості схалтурив, то в наступних тендерах навряд чи зможе перемогти, а усувати недоліки буде власним коштом”, – додав голова ОДА.

 
 
 

Стрічка новин