Молодих лікарів на Черкащині заманюють будинком та високою зарплатою

Молодих лікарів на Черкащині заманюють будинком та високою зарплатою

17 тисяч зарплати та власний будинок – у такий спосіб у Мліївській територіальній громаді вирішили заманити на роботу молодих медиків. Там на 6 тисяч був лише один лікар-пенсіонер та кілька медсестер, але через невелику зарплату фахівці відмовлялись їхати в село. Тепер же місцеві сподіваються, що все буде по-іншому, повідомляє 24 канал.

 

Лікар Андрій Макаренко приїхав до Мліївської громади із Харкова. Йому пропонували роботу за кордоном, але, побачивши оголошення з умовами праці тут, фахівець вирішив переїхати в село на Черкащині.

 

Минулого року після створення Мліївської об’єднаної територіальної громади у трьох селах – Млієві, Старосіллі та Буді-Орловецькій – вирішили відновлювати медичну галузь. За рік відремонтували дві амбулаторії і два фельдшерсько-акушерські пункти, а також закупили обладнання та препарати.

 

Після цього взялися шукати лікарів, проте із необхідних трьох поки знайшли лише одного. Тому вирішили заманити кандидатів. Спершу подбали про гідну зарплатню – прийняли місцеву програму дофінансування. Завдяки ній місячна зарплата становитиме 17 тисяч гривень. До того ж, планують виплатити одноразову допомога після приїзду – близько 30 тисяч гривень.

 

“Ми подали проект до Міністерства регіонального розвитку щодо купівлі автомобіля. Якщо погодять, то ми отримаємо ще автомобіль для сімейного лікаря”, – додав сільський голова Мліївської ОТГ Василь Микитенко.

 

У селі лікар може обрати собі будь-який будинок або квартиру, яка продається в селі. Її натомість придбають за гроші громади, а через 12 років роботи тут – він зможе її безкоштовно приватизувати.

Слід зазначити, що така схема спрацювала – і громада нещодавно знайшла другого лікаря. Тож залишилось закрити ще одне вакантне місце.

 
 
 

Стрічка новин