Супрун пояснила, коли дітям з нежиттю і кашлем можна ходити в школу

Супрун пояснила, коли дітям з нежиттю і кашлем можна ходити в школу

Дітям з кашлем і нежитем можна відвідувати дитсадок і школу за певних умов, заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

 

"За рекомендаціями Американської академії педіатрії, нежить або кашель, який триває після перенесеної хвороби, не є перешкодою для відвідування садка або школи", - написала вона в своєму Facebook.

 

Глава МОЗ додала, що дитина може відвідувати навчальний заклад при умовах, що його оглянув лікар і дав такий дозвіл, якщо температура сама по собі без прийому лікарських препаратів нижче 38 градусів, якщо дитина активна і добре себе почуває.

 

"Винятки становлять періоди епідемії грипу. У такий час кашель, нежить, або хворе горло - вагома причина залишити дитину вдома", - зазначила вона.

 

Супрун уточнила, що дитина може бути заразною протягом двох тижнів після перенесеної застуди, незалежно від того, чи є у неї нежить або кашель.

 

Також дітей не варто відпускати на заняття при гострій фазі інфекційного захворювання, коли температура більш 38 і присутні респіраторні симптоми або дитина виглядає хворою (плач, утруднене дихання чи швидко розповсюджується висипання).

 
 
 

Стрічка новин