Усі до школи! Головний освітянин міста спростував інформацію про введення карантину в навчальних закладах

Усі до школи! Головний освітянин міста спростував інформацію про введення карантину в навчальних закладах

Вже цього понеділка, 14 січня черкаські школярі відновлять своє навчання після затяжних зимових канікул. Інформація про введення карантину у черкаських закладах освіти — не відповідає дійсності. На цьому наголосив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов.

 

- Інформації щодо перевищення епідемічного порогу у нас немає, але вже з понеділка ми проведемо детальний моніторинг відвідування шкіл і причин відсутності, якщо такі будуть, дітей, — написав головний освітянин міста.

 

Також він підтвердив інформацію від головного медика міста (Олега Стадника — ред.), яку він нещодавно оприлюднив, що пояснювальна записка від батьків у навчальних закладах прирівнюється до довідки лікаря і може свідчити про поважну причину пропусків занять учнем.

 

Окрім того він нагадав закладам загальної середньої освіти про Постанову за № 684, в якій поважною причиною відсутності дитини в школі є два документальних свідчення, які мають рівну юридичну силу і прописані через «або»: або довідка від лікаря про хворобу дитини, або письмове пояснення батьків про причину відсутності дитини.

 

Анна Романенко

 
 
 

Стрічка новин