5 звичок, які покращать життя у новому році

5 звичок, які покращать життя у новому році

Прості та дієві поради на кожен день.

 

Якщо ви давно прагнули змінити своє життя на краще — саме час діяти. Впроваджувати прості, але дуже корисні звички в перші дні нового року і символічно, і зручно. Починайте просто сьогодні, а вже за декілька тижнів результат вас вразить! Топ корисних звичок, які змінять життя у 2019-ому — в нашому матеріалі.

 

Читати 10 сторінок на день

 

Скільки б годин ви не проводили на роботі та яка б купа справ не звалювалася на ваші плечі, знайти час для читання десяти сторінок — реально. Візьміть за правило відкривати цікавий роман або науково-популярну книгу щодня перед сном. Або, наприклад, під час обідньої перерви. В такому комфортному темпі ви зможете читати по одній книзі в місяць, а дванадцять — на рік.

 

Робити зарядку вранці

 

Вона забере не більше п'яти хвилин, але зміцнить здоров'я і збадьорить не гірше кави. Замість комплексу вправ можна вибрати одну, але ефективну для всього тіла. Хороший варіант — планка. Вона включає в роботу м'язи спини, прес, ноги і руки. Почніть з двадцяти секунд, а потім щотижня додавайте ще десять.

 

Вести щоденник харчування

 

Знайома ситуація, коли "начебто нічого не з'їла", а вранці на вагах +1 кг? Спробуйте записувати, яку їжу вживаєте протягом дня. Тільки чесно: вказуйте кожну цукерку і схоплений на льоту пиріжок. Це допоможе контролювати своє харчування, зробить його більш збалансованим, а також надасть уявлення про вплив різних продуктів на ваші самопочуття і настрій.

 

Харчовий щоденник необов'язково має бути паперовим — просто завантажте зручний додаток на смартфон. Він надсилатиме нагадування і розрахує приблизну калорійність раціону.

 

Приділяти 20 хвилин своєму хобі

 

Чим би ви займалися, якби у вас була прірва вільного часу? Якій справі присвятили б життя, якби не потребували грошей? Припиніть відмовлятися від своїх бажань і хобі. Крім роботи та сім'ї, в житті кожної людини має бути те, від чого вона отримує щире задоволення. Інтереси та саморозвиток захищають від вигоряння на роботі та депресії, а до того ж — роблять з вас унікальну особистість і цікавого співрозмовника. Спробуйте прокидатися на двадцять хвилин раніше, щоб на початку дня зайнятися тим, що вам до душі. Вивчення іноземної мови, вишивка, йога, образотворче мистецтво, письменство... Вперед!

 

Відмовитися від використання гаджетів перед сном

 

Синє і зелене світло від екрану мобільного телефона, планшета або ноутбука порушують вироблення мелатоніну — гормону сну. І ось безневинні десять хвилин в соцмережах перед сном перетікають у добру годину, після якої вам ще стільки ж не вдається заснути. Справа в тому, що світловипромінюючі діоди викликають почуття настороженості та виводять з ладу біологічний годинник організму. Час безпосередньо перед сном краще приділити медитації або читанню — з паперу чи адаптованої для очей електронної книги.

 

Якщо відмовитися від гаджетів у вечірній час надто важко, спробуйте хоча б мінімізувати їхній негативний вплив. Для цього встановіть на електронні пристрої додатки, що змінюють яскравість і температуру кольору в залежності від часу доби. Вони визначають ваші координати, і ближче до ночі поступово змінюють холодні відтінки на більш комфортні для зору — теплі.

02.01.2019
Здоровье
 
 
 

Стрічка новин