Половина іграшок в Україні небезпечні для дітей

Половина іграшок в Україні небезпечні для дітей

За словами чиновника, ці іграшки небезпечні для здоров'я. Він повідомив, що інспекція вже призупинила продаж таких іграшок на 31 торговельному підприємстві і виписала штрафів на 6 млн гривень.

Як зазначили експерти, найбільш "отруйними" виявилися гумові качечки китайського виробництва, з якими купаються малюки. Потім діти мучаться від дерматитів, кропив'янки і страждають від кишкових розладів.

"Сьогодні пацієнтів з алергічними захворюваннями стало більше у всьому світі. Раніше іграшки зазвичай викликали токсичні отруєння, а сьогодні зазначено, що "хімія" з цих заморських експонатів вступає в з'єднання з білками і у дітей виникають алергічні реакції. І часто у дуже важкій формі. У нас кількість таких хворих за минулий рік збільшилася майже в чотири рази", - наголосив головний дитячий алерголог Києва, завідувач відділенням алергології Київської міської дитячої лікарні №2 Микола Макуха.

98 відсотків неякісних іграшок - імпортного походження. Щоб скоротити кількість небезпечної продукції для дітей, влада вирішила всі імпортні дрібнички для малюків перевіряти на безпеку під час проходження митних процедур. Перевірка на кордоні може тривати близько трьох діб.

А батькам, які купують іграшки для своїх дітей, варто обов'язково звертати увагу на склад, зазначений на упаковці. Товари з натурального латексу дорогі, тому виробники часто домішують до матеріалу пластмасу. А щоб іграшка не стала жорсткою, добавляють пом'якшувачі, саме вони шкідливі для дитини. Якщо до складу входить, наприклад, ПВХ, а іграшка добре гнеться, не купуйте її.

Джерело: ТСН

Джерело:   http://p-p.com.ua
1743
07.05.2014
 
 
 

Стрічка новин