Домашнє насильство стає нормою в Україні

Домашнє насильство стає нормою в Україні

В Україні понад 1 млн жінок щороку зазнають насильства у своїх родинах і лише 10 % з них звертаються до поліції.

 

Про це повідомляє 1NEWS.

 

Понад 1 млн українок щороку зазнають фізичної чи сексуальної агресії або тиску у родині. За даними Нацполіції, у 2017 році отримано 111 тисяч заяв щодо домашнього насильства, а у першій половині 2018 року близько 60 тисяч заяв, лише щодо 4 % з них розпочинаються розслідування. Зазвичай, усе закінчується замиренням і заяву про насильство забирають.

 

Щороку від 1 до 3 млн дітей в Україні стають свідками або жертвами домашнього насильства, зокрема, психологічно та морального. Щодругий громадянин України вважає, що шльопнути дитину по сідницях не є проявом насильства. 10 % вважають, що фізичне покарання дітей є нормальним у родині і не має до насильства жодного стосунку. Лише третина сприймає демонстративне ігнорування дитини як насильство. Також щодругий не вважає проявами насильства нав’язливі ревнощі чи контроль за стилем та одягом партнера.

 

Також було оголошено дані опитування, згідно з якими, в Україні 45 % респондентів стикалися з домашнім насильство у ролі жертви, а у дорослому ж віці 39 % жінок та 22 % чоловіків зазнавали насильства у родині.

 

Близько 9% чоловіків в Україні кажуть, що це нормально бити жінку. Фонд ООН ставить собі за мету принаймні вдвічі скоротити цю цифру і довести її до нуля.

 

Джерело: Укрінформ

 
 
 

Стрічка новин